Beon tiedot toimitettiin konsultaatiota varten eläinlääkäri Esa Kestille Kouvolaan. Seuraavanlainen arvio tuli takaisin:


Olen samaa mieltä spondyloosimuutoksesta. Usein taustalla välilevynpullistuma joka voisi selittää oirekuvan. Myös osittainen ristisidevamma voi olla mahdollinen aiheuttaja. Otj polvessa lievä nivelrikko. Haluaisin nähdä koiran ja ct kuvata selän ja tarkastella polvea . Näin voimme tehdä hoitosuunnitelman löydösten perusteella.
 
Ontumatutkimus sekä lumbosakraalivälin sekä polvien ct kuvauksen kust arvio on n. 875,15€ + käytetyt lääkkeet.
 
Ei kovin mieltä ylentävä uutinen tosiaan. Asiaa pitkään pohdin ja kyselin ihmisiltä kokemuksia näistä asioista ja päädyin siihen lopputulokseen että Beoa ei enää tutkita. Oireilu rajoittuu nyt pelkästään oikeaan takajalkaan, se ei sille varaa seistessä ja liukastelee sisällä kun vauhti pääsee liiaksi nousemaan esim. ruokakupille mennessä tai ulos rynnätessä. Sitten kun oireilu menee pahemmaksi niin on sen viimeisen matkan aika. Nyt pitää vaan toivoa että Beo pysyy näin oireettomana ja pirteänä omana itsenään kauan! Lääkityksenä Beolla on nyt Trocoxil 75 mg, lisäksi varalla on Tramalia jos pahalta näyttää. Beoa hoitaneelta lääkäriltä kysyin nivelrikosta ja ell sanoi että hän ei kuvissa sellaista näe, kuvat voivat kuulemma hieman valaistuksesta riippuen tuottaa varjoja tms. ja tämä saattaa näyttää rikolta sitten. Samaten ei tämä ell uskonut sitä pullistumaa olevan, vaan kaiken takana olisi tuo spondis. Eipä tässä nyt muuta voi kun toivoa että se olisi vaan nuo piikit ja silta mitkä Beoa vaivaa.