Torstai-iltana Toulouse oli todella vaisu ja vetäytynyt saunaan lauteiden alle, tämähän ei seurapiirikissalle ole tavanomaista joten heti heräsi epäilys. Annoin Toulouselle illalla sitten vielä parafiiniöljyä, mutta mitään ei tullut ulospäin. Lääkärille sain onneksi ajan heti tänään aamulla. Lääkärissä tunnustelemalla löytyi suolesta kova möykky ja Toulouse rauhoitettiin kuvia ja nesteytystä varten. Ja näin sitten lukee ell-lapussa:

"Toulousella on ummetus. Ulospäinkin palpaatiossa tuntuu 5-10 cm:n pätkä kovaa ulostettu suolessa. Röntgenkuvien perusteella kyseessä on paksusuolen ummetus. Kissa on saanut päivän mittaan nestettä ja suolen liikettä lisäävää lääkettä. Ulostemassa on siirtynyt koko ajan taaksepäin ja iltapäivällä on saatu pieni annos kovaa ulostetta pois.
Röntgenkuvien perusteella kissan viimeisen lannenikaman ja ristiluun väliin on kasvamassa luusilta, joka osaltaan vaikeuttaa ulostamista tekemällä selästä jäykän ja joissain asennoissa kipeän.
Toulousella on mitattu myös munuaisarvot, jotka ovat vähän koholla. Tämä voi osittain johtua mahasuolikanavan ongelmista, mutta vanhoilla kissoilla myös munuaisen vajaatoiminta on yleistä.
Tulehduskipulääkkeen antoa on mietitty monelta kannalta kohonneiden munuaisarvojen vuoksi, mutta kipukin on merkittävä este ulostamiselle. Joten kompromissiratkaisuna annamme Toulouselle kipulääkettä joka kolmas päivä.
Lisäksi annetaan parafiiniöljyä 3-5 ml  2 krt päivässä ja Duphalacia 3 ml 2*pvä ulosteen pehmentämiseen.
Jos kakka ei muutamassa päivässä tule, pitänee harkita leikkausta."

Eli nyt sitten odotellaan että hänen pyhyytensä haluaa käydä vessassa ja suorittaa numeron kakkosen, sitten vasta voi mieli levätä. Äsken Toulouse jo hoippui esiin piilostaan ja söi hieman keitettyä seitä.