JOA:n koulutukseen lähdettiin mukaan että saataisiin jotain rotia meidän touhuun  Koulutus oli JOA:n hallissa jossain Kiihtelysvaaran ja Hammaslahden välimaastossa, perille löydettiin onneksi.

Kouluttajan huomioita koirasta:
- se seuraa ohjaajan kättä tarkasti (tuli mm. alas aalta yhden kerran sen takia)
- se on hyvin pehmeä luonteeltaan
- se on pujottelussa neljässä välissä yhtä aikaa

Kouluttajan huomoitan ohjaajasta:
- heiluttaa käsiään liikaa
- voisi olla hiljaa kun koira pujottelee
- ei hallitse naksutintaan
- ihailee kun koira tekee sen sijaan että liikkuisi

Kaikki tämähän oli jo tiedossa, mutta aina se pitää kuulla että sen tajuaisi. Rata oli haastava, paljon takaakiertoja ja paikkoja joihin vaan piti ehtiä. Paljon puhuttiin myös siitä että olisko omalle koiralle kuitenkin se pidempi reitti nopeampi kuin se lyhyempi, Beon kohdalla näin varmasti on kun poika on aika kookas. Kontakteille saatiin hyvää treeniä, ne alkaa jo sujua ja Beo alkaa tajuta että "ota" meinaa sitä että tökitään nenällä alustaa. Ohjaaja vaan on kädetön ja naksuttaa milloin sattuu, pitäisi saada joku muu naksumaan.

Alla meidän rata, Beolle haastetta oli siinä että saatiin se putkelta kääntymään, tämä on nimeltään putkijarrutus ja Beon kanssa näitä ei ole koskaan tehty. Nyt tehtiin niin että palkkasin patukalla sen siihen mihin halusin sen tulevan putkelta, eli suunnilleen pujon alun kohdalle. Alkoi se jo sujua, pitää vaan joku käsky liittää tähän että se alkaa tajuta milloin käännytään ja millon ei.  Rankkaa juoksemista tuo rata kyllä, tiesi seuraavana päivänä juosseensa!