Tästähän tuleekin kohta jo sairaspäiväkirja..

Maanantaina metsälenkillä Jokke satutti jalkansa, kesken kepin noudon vasen takajalka ilmeisesti vääntyi pehmeän hangen läpi jonnekin ja pahasti. Jokke sitten selvisi loppumatkan kolmella jalalla, ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään kivuliaalta, keppiäkin olisi vielä halunnut kantaa kotiin asti.
Tiistaina tilanne oli sitten sama, Jokke ei laittanut jalkaa lainkaan maahan. Onneksi sain samalle päivälle lääkäriajan. Lääkäri väänsi ja käänsi Joken jalkaa ja koirasta ei meinannut mitään reaktioita tulla. Röntgenissä sitten vaiva löytyi, vasen polvi. Lääkärin lapussa lukee näin:
Polvessa on melko vakavalta vaikuttava nivelsidevamma, ainakin ulkopuolen sivusiteet pettäneet. Tibian eli sääriluun yläpäästä on sisäreunasta irronnut pala.
Itsekin röntgenkuvat nähneenä ei voi muuta sanoa kuin että kylläpä näytti jalka hurjalta, on tuo koira vaan ihmeellinen kun ei yhtään ole sitä valittanut.

Nyt on Jokella sitten violetti paketti jalassa, tulehduskipulääkekuuri (Metacam) ja maanantaille aika varattuna ortopedille. Ortopedi sitten arvioi tilanteen pitääkö jalka leikata vai ei. Jokke repii jalastaan nyt kaiken ilon irti ja kerjää ruokaa koko ajan, ja pitäähän sille antaa kun toinen on niin ressukka. Täytyy nyt toivoa että paketti pysyy jalassa paikallaan ja tilanne ei pääse pahemmaksi. Jokke on luonnollisesti liikkumiskiellossa, joten ei tämä siinäkään mielessä tule hääviä sille olemaan. Nyt ei auta kuin odotella maanantaita ja ortopedin mielipidettä :(

Toulousella sitä vastoin menee mainiosti. Leikkaushaava on parantunut hyvin ja kissakaan ei itse sitä sörki. Antibiootit menevät alas keitetyn sein seassa ja Toulousella tuntuukin olevan ihan koko ajan nälkä :)