Eilen meillä oli Keski-Suomen belgien järkkäämä tottelevaisuuspäivä Äänekoskella, itse koulutukseen pääsi osallistumaan Beo. Kouluttajana toimi Janne Ruokonen http://www.nekaros.com/tassutaiturit/. Päivä aloitettiin luennolla koiran oppimisesta ja siihen liittyvistä asioista. Luennon jälkeen sitten käytiin läpi esimerkkikoirakoiden kanssa läpi asioita joita kukin itse halusi, koiria oli yhteensä yhdeksän, 2 malia, tervu, 2 beussia, sakemanni, portugeesi, dobberi ja x-rotuinen.

1503098.jpg

Beon kanssa teimme tuota murheen kryyniämme, seisomista ja maahanmenoa, nämä kun vaan tuppaavat menemään sekaisin ja muuta kivaa. Seisominen sujui nyt hyvin, Janne toimi apuohjaajana naksuttimen kanssa ja aina kun naksahti piti patukan lentää minulta. Tähän perään sitten maahanmenoja naksutinta käyttäen, vaihtelevalla menestyksellä. Tuota naksutinta täytyy kyllä itse alkaa nyt käyttää, apuohjaajan kanssa se oli yllättävän helppoa.

1503094.jpg

Toisella kierroksella tehtiin sitten luoksetuloa. Nyt sain käskyn olla paikallani ja heittää Beolle patukan kun se oli parin metrin päässä minusta. Tätä muutama kerta ja sitten en heittänytkään, vaan seisoin paikallani, ja eteenhän se tuli istumaan, ei hirveän lähelle, mutta ei kauaksikaan :D Näitä tehtiin sitten muutamia vaihdellen heittämistä molemmille puolille taakse ja heittämättömyyttä ja hyvin tuntui toimivan! Lopuksi vielä paikallamakuu 3 koiran rivissä, Beo reunassa. Piipitti kun aloitettiin, nousi hetken maattuaan, palautin ja sitten makasi todella rauhallisesti loppuun.  

Beon kanssa saatiin tehtäväksi alkaa sekoittaa noita jääviä liikkeitä, itse olen nyt varonut etten samana päivänä tee eri liikkeitä kun olen pelännyt että meidän pikku Pirjo menee siitä sekaisin, vaan ei se taida niin lapsi enää ollakaan :)

1503090.jpg 1503101.jpg

Beon työn touhussa kuvasi Minna Hokkanen, kiitos Minnalle kuvista :)