Beon kanssa aloitimme Salme Mujusen voittaja-luokan tokokurssin, tavoitteena olisi tämän myötä innostua niin kovin treenaamaan että ensi vuonna päästäisiin voittajaluokkaan kisaamaan. Harjoittelupaikkana oli Lutakon parkkipaikka ihan nelostien vieressä, häiriötä tuli siitä ja myös sää oli suosiollinen ja vettä tuli kivasti.

Ekana otettiin pieni paikallamakuu niin että ohjaajat olivat näkyvissä, ei ongelmaa.
Sitten opettelemaan askelsiirtymiä. Tähän alettiin opettelemaan uutta askelkuviota, vasemmalle kääntyessä liikutaan kantapää kantapäätä vasten ysikympin kulmassa ja vasemmalle taas varvas varpaassa kiinni. Lisäksi koiralle pitäisi namia pitää kuonossa kiinni kun käännytään. Beolle ei ole koskaan opetettu seuraamista namia kädessä pitämällä, joten tuntuikin että nami vaan sotki koiraa.

Istumista otettiin istumisleikin kautta. Molempiin käsiin nameja, koira eteen hengaamaan ja sitten vaan koiraa istuttamaan. Kun koira istui, sanottiin hyvä ja odotettiin hetki ja heitettiin nami. Vaikeinta tässä kyllä oli olla heittämättä namia samalla kuin sanoi hyvä :D

Takapalkkaa opetettiin koiralle myös koiran ollessa perusasennossa. Koiran ja ohjaajan välistä heitettiin nami taakse ja samanaikaisesti sanottiin "taka", kun koira otti kontaktin pääsi se palkalle. Tässä Beolle haasteeksi tuli namin löytäminen pimeässä.

Ruutua otettiin myös. Ruudussa oli alustana yhden kurssilaisen koiran takki jonka päälle Salme laittoi namin koiran nähden ja sitten piti koiraa ruutuun lähettää. Enimmäkseen Beo meni lähettämisellä Salmen luo, istui jopa kauniisti eteen. Useamman toiston jälkeen saatiin Beo kauniisti ruutuunkin. Nyt pitäisi vaan kotona treenailla isolla alustalla (kynnysmatto tms.)

Lopuksi vielä kauko-ohjauksen maahan-seiso vaihtoja lähietäisyydeltä. Nämä Beolla sujuu jo jotenkin kun ollaan välillä muistettu treenailla.

Lopuksi saatiin niin iso kasa läksyä että meidän pikku-mali varmaan uupuu työtaakkansa alle :P