Jokke aloitti viiden kerran tokokurssin Hanna Helmisen training tracksin kilpakurssilla. Ensimmäinen treenikerta oli Norssin pihamaalla. Ensin Jokke pääsi näyttämään "huikean" seuraamisensa, paljon epätäsmällisyyttä ja kontaktin katoilua. Neuvoksi saatiin ahkeraa  ja yllättävää palkkausta lelulla. Joken seuraamispaikka sai kiitosta, tänään poika ei lainkaan poikitellut kun käytti aikansa muualle tuijotteluun.

Sitten ruutu merkin kautta. Merkki oli omalle autolleni päin. Ensi Jokke ei merkkiä hahmottanut vaan juoksi maassa olleen lehden luo. Sitten Jokke melkein löysi merkin, mutta päättikin sen minulle noutaa.. Kolmannella yrityksellä Jokke osui merkille! Ruutuun meni oikeasta sivusta, mutta hakeutui itse hyvin ruudun keskelle. Maahanmenon kanssa takkuamista, kolmannella käskyllä taisivat kyynärätkin maahan osua. Seuraamaan tulo onnistui hyvin.

Luoksetuloa sitten. Seisomaan pysähtyminen oli hyvä, maahanmeno hitaamman puoleinen ja vasta toisella käskyllä kunnolla meni maihin. Samaten tempo hidastui ensimmäisen pysäytyksen jälkeen. Ohjeeksi saatiin tähänkin innon lisäämistä, eli hyvät ajat koittaa Jokelle ;) Otin Joken lopuksi sivulle suoraan, ei siis eteenistumista lainkaan, ainakin osui oikeaan kohtaan.

Ohjattua noutoa sitten perään. Ensin tehtiin liike kokonaisena, hyvin merkille ja noudettavana oli vasen, Jokke matkalla hieman vilkaisi keskimmäistä mutta hienosti toi oikean kapulan. Luovutus oli tosi vino, melkein voisi alkaa opettaa luovutukset sivulle, jaksaiskohan sitä.. Tämän jälkeen sitten harjoituksia niin että keskimmäinen kapula tuotiin lähemmäs vasenta ja koira noutamaan. Näitä tehtiin muutamia ja hyvin tuntui ajatus uppoavan Joken kalloon. Lopuksi vielä merkille meno pelkästään niin että Jokkea innostettiin kapuloilla, ja nappiin meni :)

Välissä kurssitoverin treenatessa Jokke ja Beo pääsivät Harjulle sivistyskävelylle, lenkin jälkeen sitten tehtiin paikallaolot. Jokke oli keskimmäisenä koirana. Istuminen meni tosi hyvin, Jokke oli rauhallinen. Paikallaolo samaten meni nappiin, eli onnistunut treeni kaiken kaikkiaan.

Nyt sitten treenaillaan kaksi viikkoa ennen seuraavaa kertaa, vielä kun vaan muistan että mitä kaikkea pitääkään tehdä :D