Olikin jäänyt Joken tokokurssin 2. treeneistä kirjoittelematta, treenipaikkana oli tuolloin Ylistönmäki. Jokke pääsi tekemään ruutua ja ruudussa ruutujumppaa, eli ruudussa Joken piti nousta käskystä ylös ja mennä taas maahan, tätä pitäisi nyt tehdä että koira olisi paremmin kuulolla ruudussakin. Metallihyppynoutoa tehtiin niin että hetsasin Jokkea lelulla ennen heittoa ja Jokke pääsi noudosta sitten suoraan leikkimään, josko tämä taas muuttaisi Joken asennetta metallinoutoa kohtaan.

3. kerta kurssia oli Keskisuomalaisen parkkiksella. Hyvin sujuneiden paikallaolojen jälkeen oli teemana seuraaminen, Jokkehan edellisessä kokeessa oli kuin pahinkin raggari ja puri koko seuraamisen taskuani, nyt sitten loppui ne bileet. Tehtiin seuraamista niin että Hanna komensi Jokkea huonosta käytöksestä, samaten tähän tuntui auttavan se, että "sivu" käskyn jälkeen en heti lähtenytkään liikkeelle, vaan vasta pienen tauon jälkeen. Tämän kun vielä muistaisi tehdäkin..

Ruutua tehtiin niin että  ruudussa oli nameja kylvetty, mutta Jokke ei niihin saanut koskea vaan sen piti seistä ja sitten siitä lelupalkka. Eka kerralla eksyi herra Harmaan nenä maahan, mutta komentamisen jälkeen tämä onnistui hienosti ja tätä kyllä tehdään lisääkin! Samaten ruudussa tehtiin häiriössä makaamista, kerran erehtyi Jokke hämykäskystä lähtemään  mutta sitten tottui ajatukseen ja toimi hienosti.

Kauko-ohjausta tehtiin myös häirittynä, Hanna meni Joken taakse kolisemaan ja mölisemään, aina kun Jokke käänsi päänsä väärään suuntaan, tuli kielto. Tämäkin parani loppua kohti :)

Nyt vaan pitäisi tehdä paljon häiriköityjä treenejä Jokelle, olen selvästikin ollut sille liian kiltti. Jokke ottaa kaikki häiriötreenit vaan haasteen kannalta, joten on niistä koirallekin iloa, onneksi ;)