Eilen eli perjantai-iltana sain soiton että meille olisi tarjolla jälkikokeeseen peruutuspaikka tälle päivälle. Pakkohan se oli sitten kokeeseen lähteä kun kerran päästiiin :D
Koe oli siis Haapajärvellä ja tuomarina Veikko Lappalainen. Jäljellä aloiteltiin ja me saimme arvonnassa onnellisesti sen viimeisen jäljen, odottelua siis tuli. Jäljet olivat onneksi armeijan mailla, joten marjamummoja ei tarvinnut varoa, ja luonnollisesti vettäkin satoi.

Jälki: Maasto oli tasaista kangasmetsää, hyvin samanlaista kuin missä ollaan treenattu. Janalta jälki lähti vasemmalle. Beo lähti janalla hyvin etenemään, mutta teki keskenkaiken stopin ja alkoi katsella haaveillen tiellä meneviä autoja, luonnollisesti tässä kohtaa oli koko porukka päättänyt lähteä palauttamaan keppejä, joten hulinaa oli. Tästä Beo kuitenkin lähti taas etenemään käskyllä, sinkosi sitten janan oikealle puolelle, juuri kun tuomari huusi että ota koira janalle, löysi Beo jäljen ja lähti sitä oikeaan suuntaan ajamaan. Pisteet janalta 37.
Keppejä löytyi kaikki 6. Hämäävästi kaksi keppiä oli ihan lähekkäin toisiaan kun jäljentekijälle oli tullut aita vastaan, mutta onneksi ei tämä Beoa häirinnyt.

Esineruutu oli samanlaisessa metsässä, tosin hieman rinteessä niin että koiran näki koko ajan. Lähetin Beon aika lailla oikeasta reunasta, pian se löysikin pinkin pehmoleluesineen, katsoi minua ja lähti esine suussa painamaan ruudussa taaksepäin. Eipä ole tätäkään ennen nähty.. Siellä Beo sitten juoksi, pudotti pehmolelun ja eteni kohti vasenta takakulmaa. Kulmassa näytti kun se ei mitään tekisi, mutta niin sieltä vain löytyi nahkalompakko jonka Beo päätti tuoda minulle asti. Mitä lie esinesensuuria tuo pehmolelun hyljeksintä oli, liekö ollut liian naisellinen juttu ;) Esineruudusta pisteitä 26.

Tottiskenttänä oli pellolle niitetty aukea, jotain uutta ja jännää siis tässäkin. Tottiksessa jouduimme ekana paikallaoloon. Beo makasi hyvin kunnes parimme pääsi estenoutoihin. Koira hukkasi kapulan ruohikkoon ja käskyjä tuli useampia, tässä vaiheessa Beo hiipi varovasti taakseni, onneksi pysyi kuitenkin suurimman osan maassa. Taisi tosiaan häiriö ja koko tilanne oli pikkumalille hieman liikaa.

Seuraaminen meni niinkuin yleensä, eli hyvin, tuomari sanoi että koira hieman nojasi, tätä se tosiaan tekee kun on todella innoissaan eli yleensä seuraamisten alussa.
Liikkeestä istumisen seisoi, taitaa tietää että huomenna on tokokoe..
Liikkeestä maahan meni hyvin ja luoksetulo hyvä, perusasentoon vinosti.
Tasamaanouto, hypynouto ja a-estenouto, hyviä, perusasento mätti näissäkin. Esteellä kapula lensi hieman vinoon, mutta Beo korjasi hienosti. Itseä vain jännitti että löytääkö koira kapulaa kun parille kävi sen kanssa huonosti.
Eteenmeno, siis VAU! Aivan mahtava :D Virittelin lähtöä odotellessa Beo että "mihin jäi" ja "missä on" ja Beo tähtäsi pienet tähtisilmänsä kentän takalaitaan. Ja hyvin lähti eteen, ja kovaa! Ja ensimmäisellä maahan-karjaisulla lätsähti maahan, minä olen niin ylpeä :) Se on oppinut jotain, on se aikamoinen!
Tottiksen pisteet 86

Yhteensä siis maasto 193 ja tottis 86, 279, 1-tulos ja ennen kaikkea JK1.