Johan se oli meidänkin aika aloittaa blogin kirjoitus, jos tätä nyt sitten saisi vaikka joskus päivitettyäkin.. Yritetään ainakin.

Molempien koirien kanssa ollaan nyt tokoiltu oikein urakalla. Eilen Beolla oli alokasluokan tokokurssin loppukoe, joka menikin sitten niin hyvin että nyt on Beolla ensimmäinen oikea tokokoe katsottuna. Molemmat koirat suuntaavat Siilinjärvelle tokokokeeseen 24.3, Beo siis alokkaaseen ja Jokke erikoisvoittajaan. Kun ilmoittaa kaksi koiraa, on paremmat mahdollisuudet saada edes yksi tulos kokeesta :P

Tänään tokoiltiin Äänekoskella. Beon kanssa tehtiin paikallaolo vieraiden koirien kanssa. Paikallapysyminen ei ole ongelma, ainoastaan pikkumalin maahan saamisen aiheuttaa harmaita hiuksia. Beolla tuntuu "unohtuneen" tuo maahankäsky sivulla ollessa, liikkeestä menee maahan kyllä kuin rasvattu salama. Taitaa vain vieraiden koirien keskellä jännitys iskeä Beoon ja käskyn merkitys ei vain valkene sillä hetkellä. Lisäksi tehtiin liikkeestä seisomista, tässä oli vain pientä hiipimistä. Ensin palkkasin namilla ja sitten patukalla, viimeisenä tuli jo ihan nopea pysähdys. Luoksetuloa tein niin että patukan kanssa otin Beon vastaan ja näin se istui nätisti suoraan eteeni.

Joken kanssa hinkattiin ohjattua noutoa. Nyt Jokke menee merkille hyvin ja pysähtyy siihen. Ensin haki hyvin oikean kapulan (vasen puoli) ja sitten alkoikin tarjota väärää. Ei-käskyllä onneksi tuli pois keskikapulalta ja siirtyi heti oikeaan kohteeseen. Viimeiseksi saatiin (onneksi) suoritus jossa Jokke meni oikealle kapulalle suoraan. Ruutua tehtiin myös, merkiltä meinasin lähteä etsimään noutokapuloita ruudun sijaan kun tein samalla merkillä molemmat liikkeet. Toisella yrittämällä löysi hyvin ruutuun ja sai rakkaan pallonsa.

Vielä on paljon tehtävää ennen pääsiäisen tokokoetta, mutta tulee ainakin treenattua kun on tavoitteita!