14.6 Beo kävi lääkärissä röntgenissä, paikkana Eläintohtori Kivuton ja lääkäri Martina Cittova-Kontu.
Pk-esteillä oli kummaa käytöstä jo syksyllä (silloin meni treenaamattomuuden piikkiin) ja sama toistui pahempana nyt ja koira ei näyttänyt kovin iloiselta suorittajalta. Samaten agissa oli vauhti kadoksissa, tästä kertoo myös viimeiseksi jäänyt kisamme josta yliaikanolla ilman mitään ylimääräisiä kaarroksia. Beo rauhoitettin ja koko selkä kuvattiin häntää myöden. Lisäksi Beon häntä on alkanut näyttää kummalta, kippuran päästä on pätkä jäykistynyt ja karvat pudonneet. Alla lääkärin diagnoosi:

Kuvattiin AP ja LAT projekteissa koko selkäranka, jossa löydetty spondyloosimuutokset L6-L7 sekä L7-S nikamien välissä, myös rintarangan alueella yksi spondyloosimuutos.
Jos koira ei vielä osoita kipua, suosittelen ottaa kesä rennosti, harrastaa rauhallisempia lajeja kuten jälki ja toko. Jos Beo alkaa kipuilla, anna kipulääkettä kuurinomaisesti ja kuurin aikana täysi lepo.
Fysioterapiasta voi olla hyöty lihasjumeihin, joten hyödynnä jos mahdollista. Myös uinti kesällä hyvä liikuntamuoto.
Beo lihonut 1,5 kg 2 kk:n aikana, voi johtua liikunnan rajoittamisesta, mutta koska hännänpää järsitty, otettiin varmuuden vuoksi kilpirauhaskoe.

Sillälailla sitten  Kilpparikokeen tulos saadaan viimeistään pe, sitten tiedetään kokeillaanko tokoon paluuta vai jääkö Beo täysin sohvakoiraksi (siellä se kyllä viihtyy, tai sängyssä vielä paremmin).  Selkämuutokset eivät lääkärin mukaan ole mitenkään alussa, vaan hetken tuo on jo pahaa selässä tehnyt. Muita merkkejä Beo ei ole kivusta näyttänyt kuin nuo harrastuksissa ilmenneet. Kyllä täytyy sanoa että pistää omistajaakin harmittamaan, aavemaisesti tulee mieleen hetket huhtikuussa 3 vuotta sitten kun Joken polvi meni, koirat ovat aikalailla saman ikäisiäkin. Onneksi Beo ei vaikuta mitenkään kipeältä nyt, mutta harmi että se on niin sinnikäs koira että jättää kipunsa näköjään näyttämättä. Toivotaan että muutokset selässä jäävät yllä mainittuihin ja Beo saa toimia maailman huonoimpana vahtikoirana vielä kauan