Joken kanssa viikko sitten aloitettiin varsinainen kuntoutus eläinfysioterapeutin luona. Fysioterapiasta vastaa Hannele Kerkelä http://www.hannelenelainfysioterapia.net/. Jotta vakutuus suostuu terapiat korvaamaan, pitää ne suorittaa eläinlääkärin valvonnassa eli Palokan eläinlääkärin tiloissa siis.

Jokkea ei hirveästi napannut enää eläinlääkärin tiloihin mennä, ressukka kun oli aikaisemmin käynyt siellä vain yhdesti niin että sitä ei rauhoitettu.. Jokke ei vielä ennen tätä hirveän hanakasti jalkaansa käyttänyt, vain silloin kun oli pakko. Tunnin session aikana Jokkea hieman hierottiin ja jalan kanssa tehtiin erilaisia harjoituksia, pääasiana nyt on se, että Jokke saadaan taas jalkaa käyttämään oikeasti, nyt koira tuntuu ajattelevan että sillä ei olekaan kuin 3 jalkaa. Monenlaisia harjoituksia saatiin kotiin tehtäväksi, mm. venytystä ja lenkkeilyä niin että Jokke joutuu kinttuaan käyttämään.  

Omasta mielestäni Jokke alkoi heti tämän käsittelyn jälkeen jalkaansa paremmin käyttää. Lenkillä ollaan käyty niin, että remmistä hidastetaan vauhti sellaiseksi että Jokke joutuu jalkaa käyttämään ja tämä tuntuu toimivan. Eilen käytiin aika pitkällä lenkillä ja Jokke käytti jalkaansa vaikka välillä käveltiin jo ripeämminkin. Samaten sisällä on Jokke jalan käyttöä muistanut kävellessään paikasta toiseen, mutta heti kun vauhti nousee niin koirasta tuleekin oikea aropupu kolmella jalalla..

Tänään on sitten toinen fysioterapeutin tapaaminen, katsotaan onko hänen mielestään edistystä tapahtunut vai kuvittelenko kaiken :P